Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Телескопи

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна
  Слика на КОМПЛЕТ МИКРОСКОП И ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ MT2

  КОМПЛЕТ МИКРОСКОП И ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ MT2


  Комплетот вклучува: Телескоп и микроскоп
  Телескоп:
  - Окуларот H12,5 mm
  -Окуларот за директно набљудување 18 мм
  -Дијагонално огледало
  -2x оптички визир
  -Десктоп статив
  -Луминисцентни астрономски налепници

  Микроскоп:
  -Подготвени примероци за микроскоп (3 парчиња)
  -Исчистете слајдови (3 парчиња)
  -Чаши за покрив (5 парчиња)
  -Налепници за примерок (5 парчиња)
  -Пластична пипета
  -Скалпер
  -Пинцети
  -Шпатула
  -Игла за дисекција
  -Шишиња со бои (2 парчиња)
  -Шише за лепак
  - Резервни светилки (2 парчиња)
  Упатство за употреба и доживотна гаранција
  ден 4.590,00
  Слика на КОМПЛЕТ МИКРОСКОП, ТЕЛЕСКОП И ДВОГЛЕД LEVENHUK LABZZ MTB3

  КОМПЛЕТ МИКРОСКОП, ТЕЛЕСКОП И ДВОГЛЕД LEVENHUK LABZZ MTB3


  Комплетот вклучува: Микроскоп, телескоп и двоглед

  Микроскоп:
  -Окуларот 10x
  -Резервна сијалица
  -Празна вијала (3 парчиња)
  -Исчистете слајдови (3 парчиња)
  -Чаши за покрив (3 парчиња)
  -Налепници за примерок (3 парчиња)
  -Скалпер
  -Шпаткла
  -Пинцети
  -Игла за дисекција

  Телескоп:
  -Окуларот 5 мм
  -Окуларот 10 мм
  -Оптички визир со зголемување од 2x
  -Дијагонално огледало
  -Алиминиумски статив

  Двоглед:
  -Мека торба
  -Крпа за чистење
  -Тенка лента
  ден 5.950,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП CELESTRON ASTROMASTER 70AZ

  ТЕЛЕСКОП CELESTRON ASTROMASTER 70AZ


  • Брзо и едноставно поставување без алат
  • StarPointer
  • Идеална оптичка слика – Идеални за терестријална и астрономска употреба
  • Брзо ослободување на додатоците – без алатки
  • Плосната рачка за контрола на спојката – за непречено и прецизно прикачување
  • Цврсто изработен статив со 1.25″ челични цевки – Обезбедува цврста и стабилна платформа
  • Целосно обложени стаклени оптички компоненти со високо преносни премази за подобра осветленост и јасност на сликата
  • Deluxe дополнителна лента за удобно складирање на додатоци
  • БОНУС Астрономски Софтвер со база на податоци од 10000 објекти, небесни мапи за печатење и 75 одлични слики
  ден 11.900,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП CELESTRON NEXSTAR AC 90GT GOTO REFRACTOR TELESCOPE

  ТЕЛЕСКОП CELESTRON NEXSTAR AC 90GT GOTO REFRACTOR TELESCOPE


  ТЕЛЕСКОП CELESTRON NEXSTAR AC 90GT GOTO REFRACTOR TELESCOPE
  Високо зголемување, компјутерски контролиран телескоп
  Прозорец 90мм, фокусен однос f / 10,1, фокусна должина 910мм
  Телескоп со двојна леќа
  Антирефлективен премаз
  Фокус со погон на решетка и пинион
  Моторизирана азимутална монтажа Gooto со една рака
  Алуминиумски статив прилагодлив за висина
  База на податоци со 40.000 небесни објекти
  Различни методи за усогласување: SkyAlign, Auto 2-Star, Auto 1-Star, 2-Star, Solar System
  Автоматско следење на небесните објекти
  Рачен контролер Celestron NexStar +, може да се ажурира, со LED осветлување и RS232 конекција
  Произведени од Celestron, САД
  ден 33.500,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП CELESTRON POWERSEEKER 40AZ

  ТЕЛЕСКОП CELESTRON POWERSEEKER 40AZ


  • Оптички дизајн: Рефрактор
  • Апертура: 40мм
  • Фокусна должина: 500мм
  • Оптички облоги: Целосно обложена
  • Зголемување на окуларот 1: 20мм: 25
  • Зголемување на окуларот 2: 8мм: 63
  • Бароло леќи: 2 × (50 × & 125)
  • Подигнување на окото на слика 1,5 × (38 × & 94)
  • Пронаоѓач: 2 × 20
  • Пред-склопен алуминиумски статив
  • Тежина: 0,5 кг
  • Фиока за додатоци
  • Технички детали
  • Телескоп на леќи
  • Окулци: 4/20 мм
  • Фокусно растојание: 400 мм
  • Фактор за зголемување: 20x до 40x
  • Монтажа: Алтазимут
  • Дијаметар на леќи: 40 мм
  • Боја: црна
  ден 3.600,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ Т1

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ Т1


  Карактеристики:

  Телескоп за деца
  Стандардно зголемување 40x
  Подржува астрономски и набљудувања на земјата
  Сите потребни додатоци се веќе вклучени
  Најдобра опција за првиот телескоп
  ден 2.990,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ Т2

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ Т2


  Карактеристики:

  Детски телескоп
  Способност за следење на објекти од земја
  Одличен избор за први набљудувања
  Зголемување до 100x
  Вклучени се сите потребни додатоци
  ден 3.390,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ Т3

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK LABZZ Т3


  Карактеристики:

  Моќен детски телескоп
  Богат комплет додатоци
  Зголемување до 175x со стандарден комплет за додатоци
  Лесен за ракување и мала тежина
  Можност за проучување на копнени објекти
  ден 5.990,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 100S

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 100S


  Карактеристики:

  Рефлекторски телескоп со главно огледало со дијаметар од 102 mm
  Телескопот со лесен за ракување е поставен на азимоут
  Одлично за истражување на вселената: забележани се сите предмети
  Месиер и најсветлите објекти на НГЦ
  Одличен избор за набљудување на Сончевиот систем и Месечината
  Наменет за почетници астрономи
  ден 10.590,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 50T

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 50T


  Карактеристики:

  Одличен избор за набљудување на Месечината, планетите на Сончевиот систем и копнените објекти
  Телескопот лесен за употреба е погоден за деца и почетници астрономи
  Компактна и лесна конструкција
  Главните оптички додатоци се веќе вклучени во комплетот
  ден 4.390,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 60T

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 60T


  Карактеристики:

  Огноотпорен телескоп со лесен за ракување е идеален избор за почетници или деца
  Со овој телескоп можете да ја набљудувате Месечината, копнените објекти и планетите на Сончевиот систем
  Стаклените оптички елементи имаат целосен премаз, дадената слика е детална и чиста
  Комплетот вклучува окулари и дијагонална призма
  ден 6.590,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 70T

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 70T


  Карактеристики:

  Огноотпорен телескоп со широк спектар на оптички додатоци: се што ви треба е веќе вклучено во комплетот
  Едноставна и лесна за употреба монтажа на азимут
  Стаклена оптика со целосна покриеност обезбедува јасна и светла слика
  Одличен избор за проучување на Месечината, планетите на Сончевиот систем или копнените објекти
  Погоден за астрономи почетници
  ден 12.390,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE PLUS 105 MAK

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE PLUS 105 MAK


  Карактеристики:

  Катадиоптриски телескоп за почетници астрономи
  Оптика со комплетен повеќеслоен премаз
  Комплетот вклучува два окулара и дијагонално огледало
  Робустен алуминиумски држач со додаток за додатоци
  Екваторијалната монтажа обезбедува исклучително удобна работа
  ден 27.290,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE PLUS 115S

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE PLUS 115S


  Карактеристики:

  Рефлектор на arутн во близина на фокусот
  Оптичко стакло со антирефлектирачки слој
  Комплетот вклучува два окулара со различна должина
  Робустен алуминиумски држач со додаток за додатоци
  Екваторијалната монтажа обезбедува исклучително удобна работа
  ден 14.890,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE PLUS 90 MAK

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE PLUS 90 MAK


  Карактеристики:

  Катадиоптричен телескоп на екваторијална монтажа
  Оптика со комплетен повеќеслоен премаз
  Комплетот вклучува два окулара и дијагонално огледало
  Робустен алуминиумски држач со додаток за додатоци
  Одличен избор за почетни корисници
  ден 19.800,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL 70

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL 70


  Карактеристики:

  Телескоп за набљудувања на земјата, наб observудувања на Месечината и планетите
  Лесна конструкција
  Скратена оптичка цевка
  Одличен избор за деца и почетници
  Едноставна азимутална монтажа
  Стандарден комплет додатоци овозможува зголемување до 120x
  Комплетот вклучува удобен ранец за превоз
  ден 9.190,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL 80

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL 80


  Карактеристики:

  За набљудувања на земјата, набудувања на Месечината и планетите
  Лесна конструкција и скратена оптичка цевка
  Идеален избор за тинејџер и почетник астроном
  Совршен за набљудување во природата
  Лесен за употреба азимутална монтажа
  Зголемување со додатоците во комплетот: 132x
  Практична торба за транспорт
  ден 11.490,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL SUN 50

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL SUN 50


  Карактеристики:

  Погоден за набудување на планетите, месечината и сонцето
  Во собата е вклучен соларен филтер
  Погоден за набљудување на земјата
  Лесен и компактен оптички инструмент
  Одличен избор за деца и почетници
  Во комплет е вклучен ранец за телескоп
  ден 6.890,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL SUN 70

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE TRAVEL SUN 70


  Карактеристики:

  Лесно склопување; не е потребно прилагодување
  Погоден за набљудување на планетите, месечината и сонцето
  Во собата е вклучен соларен филтер
  Погоден за набљудување на земјата
  Лесен и компактен оптички инструмент
  Одличен избор за деца и почетници
  Во комплет е вклучен ранец за телескоп
  ден 10.290,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYMATIC 105 GT MAK

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYMATIC 105 GT MAK


  Карактеристики:

  Телескоп Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK
  Окуларни очи: 10 mm и 25 mm
  Дијагонална призма
  Оптички визир
  Монтирајте GoTo со системот SynScan AZ
  Статив со додаток за додатоци
  Рачен контролер
  Преграда за батерии
  Сет на кабли за поврзување
  Алатки за монтирање
  Компас
  Упатство за употреба и доживотна гаранција
  ден 55.390,00
  Слика на ТЕЛЕСКОП MEADE ETX125 OBSERVER

  ТЕЛЕСКОП MEADE ETX125 OBSERVER


  Карактеристики:

  Доаѓа со контролор AudioStar кој содржи над 30.000 небесни објекти
  Фокусна должина 1900 mm, фокусна должина f / 15
  Тежината на телескопот е 6,8 кг, тежината на стативот е 4,4 кг
  Монтирање на вилушка со DC сервомотори
  Челичен статив со целосна големина со екваторијална навалена плоча
  Супер Plössl очила 9,7 mm и 26 mm
  Модул за оптичка цевка Максутов-Касеграјн 127 mm f / 15
  Внатрешна дијагонала 90 °
  Внатрешен систем со ретровизор
  ден 83.650,00