Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  ТЕЛЕСКОП LEVENHUK SKYLINE BASE 60T

  Бренд: LabZZ by levenhuk

  Карактеристики:

  Огноотпорен телескоп со лесен за ракување е идеален избор за почетници или деца
  Со овој телескоп можете да ја набљудувате Месечината, копнените објекти и планетите на Сончевиот систем
  Стаклените оптички елементи имаат целосен премаз, дадената слика е детална и чиста
  Комплетот вклучува окулари и дијагонална призма
  Шифра: 100632
  ден 6.590,00
  i h

  Телескопот Levenhuk Skyline BASE 60T е рефрактивен телескоп за деца и љубители на астрономијата за почетници. Комплетот вклучува додатоци кои овозможуваат детално проучување на Месечината и копнените објекти. Можете да ги набљудувате планетите на Сончевиот систем; видливи се и некои галаксии. Овој телескоп е лесен за ракување – му треба малку одржување и има квалитетна оптика. Одличен е за првични астрономски набљудувања. Levenhuk Skyline BASE 60T е добро избалансиран телескоп за истражување на вселената.

   

  Сите телескопски леќи се направени од оптичко стакло и се заштитени со антирефлектирачки слој. Оптиката обезбедува контрастни, јасни и јасни слики. Месечината е прекрасна при максимално зголемување: можете дури и да ги набљудувате нејзините кратери со дијаметар повеќе од 8 км. Оптички визир со 5x ви овозможува брзо насочување кон астрономски објекти. Класична азимутална монтажа се користи за прецизно насочување. Оваа монтажа овозможува лесно движење на оптичката цевка долж оските. Дури и дете може да работи со овој телескоп

  Главните оптички додатоци се веќе вклучени во комплетот. Можете да постигнете соодветно зголемување за набљудувањата со промена на очните капаци. Дијагоналната призма е неопходна за проучување на приземни објекти, бидејќи ја коригира искривената слика (телескопите ја вртат сликата наопаку).

   

  Во комплетот е вклучен и алуминиумски статив. Висината на нозете може да се прилагоди, што овозможува инсталирање на телескопот дури и на нерамна површина. Во комплетот е вклучен држач за додатоци

   

  Комплетот вклучува:

   

  • Телескопска оптичка цевка
  • Азимутална монтажа
  • Алуминиумски статив со додаток за додатоци
  • 5×24 оптички визир

   

  Карактеристики:

   

  -Оптичка конструкција

  Огноотпорни

  -Материјал за оптика

  оптичко стакло

  -Оптички слој

  со целосна покриеност

  -Дијаметар на леќата (отвор), мм  –

  60

  -Фокусна должина, мм

  700

  -Максимална практична добивка, x

  120

  -Фокусен став

  f / 11,6

  -Маргинална големина

  11,4

  -Чаши

  SR 4 mm (175x), H 20 mm (35x)

  -Дијаметар на цевката на окуларот

  1,25 ”

  -Визир

  оптички, 5×24

  -Статив

  од алуминиум

  -Висина на статив (прилагодлив), мм

  690-1190 година

  -Штанд за додатоци

  Да

  -Контрола на телескоп

  рака

  -Монтажа

  азимутал АЗ1

  -Дополнителни

  -Склопување и прилагодување: лесно

  -Материјал од оптичка цевка

  алуминиум

  -Користете

  Производ за општа употреба.

  Може да го користат деца постари од 3 години.

  Предмети на набљудување

         планети, копнени објекти

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Телескопот Levenhuk Skyline BASE 60T е рефрактивен телескоп за деца и љубители на астрономијата за почетници. Комплетот вклучува додатоци кои овозможуваат детално проучување на Месечината и копнените објекти. Можете да ги набљудувате планетите на Сончевиот систем; видливи се и некои галаксии. Овој телескоп е лесен за ракување – му треба малку одржување и има квалитетна оптика. Одличен е за првични астрономски набљудувања. Levenhuk Skyline BASE 60T е добро избалансиран телескоп за истражување на вселената.

   

  Сите телескопски леќи се направени од оптичко стакло и се заштитени со антирефлектирачки слој. Оптиката обезбедува контрастни, јасни и јасни слики. Месечината е прекрасна при максимално зголемување: можете дури и да ги набљудувате нејзините кратери со дијаметар повеќе од 8 км. Оптички визир со 5x ви овозможува брзо насочување кон астрономски објекти. Класична азимутална монтажа се користи за прецизно насочување. Оваа монтажа овозможува лесно движење на оптичката цевка долж оските. Дури и дете може да работи со овој телескоп

  Главните оптички додатоци се веќе вклучени во комплетот. Можете да постигнете соодветно зголемување за набљудувањата со промена на очните капаци. Дијагоналната призма е неопходна за проучување на приземни објекти, бидејќи ја коригира искривената слика (телескопите ја вртат сликата наопаку).

   

  Во комплетот е вклучен и алуминиумски статив. Висината на нозете може да се прилагоди, што овозможува инсталирање на телескопот дури и на нерамна површина. Во комплетот е вклучен држач за додатоци

   

  Комплетот вклучува:

   

  • Телескопска оптичка цевка
  • Азимутална монтажа
  • Алуминиумски статив со додаток за додатоци
  • 5×24 оптички визир

   

  Карактеристики:

   

  -Оптичка конструкција

  Огноотпорни

  -Материјал за оптика

  оптичко стакло

  -Оптички слој

  со целосна покриеност

  -Дијаметар на леќата (отвор), мм  –

  60

  -Фокусна должина, мм

  700

  -Максимална практична добивка, x

  120

  -Фокусен став

  f / 11,6

  -Маргинална големина

  11,4

  -Чаши

  SR 4 mm (175x), H 20 mm (35x)

  -Дијаметар на цевката на окуларот

  1,25 ”

  -Визир

  оптички, 5×24

  -Статив

  од алуминиум

  -Висина на статив (прилагодлив), мм

  690-1190 година

  -Штанд за додатоци

  Да

  -Контрола на телескоп

  рака

  -Монтажа

  азимутал АЗ1

  -Дополнителни

  -Склопување и прилагодување: лесно

  -Материјал од оптичка цевка

  алуминиум

  -Користете

  Производ за општа употреба.

  Може да го користат деца постари од 3 години.

  Предмети на набљудување

         планети, копнени објекти

  Ознаки за производ