Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  ТЕЛЕСКОП CELESTRON NEXSTAR AC 90GT GOTO REFRACTOR TELESCOPE

  Бренд: Celestron

  ТЕЛЕСКОП CELESTRON NEXSTAR AC 90GT GOTO REFRACTOR TELESCOPE
  Високо зголемување, компјутерски контролиран телескоп
  Прозорец 90мм, фокусен однос f / 10,1, фокусна должина 910мм
  Телескоп со двојна леќа
  Антирефлективен премаз
  Фокус со погон на решетка и пинион
  Моторизирана азимутална монтажа Gooto со една рака
  Алуминиумски статив прилагодлив за висина
  База на податоци со 40.000 небесни објекти
  Различни методи за усогласување: SkyAlign, Auto 2-Star, Auto 1-Star, 2-Star, Solar System
  Автоматско следење на небесните објекти
  Рачен контролер Celestron NexStar +, може да се ажурира, со LED осветлување и RS232 конекција
  Произведени од Celestron, САД
  Шифра: 100626
  ден 33.500,00
  i h

  Квалитетот е безвременски – задоволни сме што повторно ја нудиме робусната монтажа на Celestron NexStar GT, во ажурирана верзија со германскиот рачен контролер NexStar +. NexStar 90 GT е телескоп со големо зголемување, компјутерски контролиран, што Сelestron го произведе специјално за Б. Планетариум во Европа.

  Ги нуди сите добри карактеристики што би ги очекувале од класичниот леќест телескоп: Остра слика и големо зголемување потребно за Месечината, планетите и soвездените јата. За разлика од многу ефтини телескопи, квалитетот на сликата не беше жртвуван за компактен дизајн. Со соодветниот филтер AstroSolar, тој е погоден и за дневно набудување на Сонцето.

  Компактната монтажа Nexstar GT ја вклучува истата технологија како и големите држачи за контрола на компјутерите Celestron: Сè што треба да направите е да користите рачен контролер за да контролирате три светли sвезди, а потоа телескопот автоматски ги следи sвездите, се движи кон сите цели што ги внесувате и дури дава и предлози за набудување! На овој начин можете лесно да ги пронајдете и набудувате чудата на космосот во телескопот.

   

  • Отвор од 90 мм
  • Сооднос на отворот f / 10,1
  • Фокусна должина од 910мм
  • Телескоп со двојна леќа
  • Антирефлективен премаз
  • Фокуси со погон на решетката и пинион
  • Моторизирана азимутална монтажа со едно вооружување GoTo
  • Напојување: 8 AA батерии (не се вклучени), алтернативно опционален AC-адаптер од Celestron
  • Брзи спојки за монтирање
  • Телескопска цевка и полица за додатоци – не се потребни алатки
  • Алуминиумски статив прилагодлив за висина
  • Нозете за стативи со шила, за стабилно држење дури и на мека земја
  • База на податоци со 40.000 небесни објекти
  • Различни методи за усогласување: SkyAlign, Auto 2-Star, Auto 1-Star, 2-Star, Solar System
  • Автоматско следење на небесни објекти
  • Девет брзини на вртење: 1 ° / сек, 2 ° / сек, 3 ° / сек, 64x, 32x, 16x, 8x, 4x, 2x
  • Рачен контролер Celestron NexStar +, може да се ажурира, со LED осветлување и RS232 конекција
  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Квалитетот е безвременски – задоволни сме што повторно ја нудиме робусната монтажа на Celestron NexStar GT, во ажурирана верзија со германскиот рачен контролер NexStar +. NexStar 90 GT е телескоп со големо зголемување, компјутерски контролиран, што Сelestron го произведе специјално за Б. Планетариум во Европа.

  Ги нуди сите добри карактеристики што би ги очекувале од класичниот леќест телескоп: Остра слика и големо зголемување потребно за Месечината, планетите и soвездените јата. За разлика од многу ефтини телескопи, квалитетот на сликата не беше жртвуван за компактен дизајн. Со соодветниот филтер AstroSolar, тој е погоден и за дневно набудување на Сонцето.

  Компактната монтажа Nexstar GT ја вклучува истата технологија како и големите држачи за контрола на компјутерите Celestron: Сè што треба да направите е да користите рачен контролер за да контролирате три светли sвезди, а потоа телескопот автоматски ги следи sвездите, се движи кон сите цели што ги внесувате и дури дава и предлози за набудување! На овој начин можете лесно да ги пронајдете и набудувате чудата на космосот во телескопот.

   

  • Отвор од 90 мм
  • Сооднос на отворот f / 10,1
  • Фокусна должина од 910мм
  • Телескоп со двојна леќа
  • Антирефлективен премаз
  • Фокуси со погон на решетката и пинион
  • Моторизирана азимутална монтажа со едно вооружување GoTo
  • Напојување: 8 AA батерии (не се вклучени), алтернативно опционален AC-адаптер од Celestron
  • Брзи спојки за монтирање
  • Телескопска цевка и полица за додатоци – не се потребни алатки
  • Алуминиумски статив прилагодлив за висина
  • Нозете за стативи со шила, за стабилно држење дури и на мека земја
  • База на податоци со 40.000 небесни објекти
  • Различни методи за усогласување: SkyAlign, Auto 2-Star, Auto 1-Star, 2-Star, Solar System
  • Автоматско следење на небесни објекти
  • Девет брзини на вртење: 1 ° / сек, 2 ° / сек, 3 ° / сек, 64x, 32x, 16x, 8x, 4x, 2x
  • Рачен контролер Celestron NexStar +, може да се ажурира, со LED осветлување и RS232 конекција