Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  SUPER MASS GAINER | 2934 GR – VANILLA

  Бренд: Dymatize

  КОЛИЧИНА ВО ПОРЦИЈА
  Протеини 52 гр
  Креатин 3,0 гр
  Калории 1248
  Шифра: 800005
  ден 2.290,00
  i h

  Dymatize® SUPER MASS GAINER™ е премиум гејнер за зголемување на мускулна маса, со соодветен калоричен профил дизајниран да ги задоволи особените потеби на бодибилдерите, и сите оние кои сакаат да качат мускулна маса. Особено во фаза на интензивни тренинзи, есенцијалено е да се овозможи соодветен нутртивен внес. “POWERHOUSE Formula” е специјален матрикс дизајниран да овозможи силна комбинација од креатин, јаглехидрати и протеини, задоволувајќи ги потребите за зголемување на мускулната маса.

  Секоја порција содржи 52 гр високо квалитетен протеин, вклучувајќи 11-12 гр BCAAs + 3 гр креатин и 243 гр јаглехидрати низок процент шекери.
  Dymatize®  користи само чист, високо квалитетен креатин монохидрат од Creapure®.

  • 52 гр високо квалитетен протеин во порција
  • Вклучено 11 – 12 гр BCAAs**
  • До 243 гр јаглехидрати во порција
  • Со 3 гр креатин во порција
  • Низок процент на шекер
  • Вклучени 5 витамини
  • Без глутен
  • Без банирани супстанции тестирано од “Informed-Sport” for athletes’ гаранција за продукт со највисок квалитет

   

   

  НУТРИТИВНИ ФАКТИ
   
  per 100 g per portion (327 g*)
  Energy kJ (kcal) 1620 (382) 5295 (1248)
  Fat 2,4 g 7,8 g
  of which saturates 0,7 g 2,1 g
  Carbohydrate 74 g 242 g
  of which sugars 4,0 g 13 g
  Protein 16 g 52 g
  Salt 0,13 g 0,40 g  
  Vitamin C 19 mg (24%**) 63 mg (78%**)
  Niacin 5,5 mg (34%**) 18 mg (112%**)
  Folic acid 72,7 µg (36%**) 238 µg (119%**)
  Vitamin B6 0,50 mg (36%**) 1,6 mg (116%**)
  Pantothenic acid 2,0 mg (34%**) 6,6 mg (111%**)
  Creatine 0,9 g 3,0 g
  Amino acid profile  per 100 g per portion (327 g*)
  ***L-Valine 1,0 g 3,3 g
  ***L-Leucine 1,6 g 5,4 g
  ***L-Isoleucine 0,9 g 3,0 g
  L-Alanine 0,7 g 2,2 g
  L-Arginine 0,5 g 1,6 g
  L-Aspartic acid 1,5 g 4,7 g
  L-Cysteine 0,2 g 0,8 g
  L-Glutamic acid 1,3 g 4,2 g
  Glycine 0,3 g 1,0 g
  ***L-Lysine 1,4 g 4,6 g
  ***L-Histidine 0,5 g 1,6 g
  ***L-Methionine 0,4 g 1,3 g
  ***L-Phenylalanine 0,7 g 2,2 g
  L-Proline 1,3 g 4,3 g
  L-Serine 0,8 g 2,7 g
  ***L-Threonine 0,9 g 2,9 g
  ***L-Tryptophan 0,3 g 0,8 g
  L-Tyrosine  0,7 g 2,2 g

   

  СОСТОЈКИ
   
  Maltodextrin, milk protein (20%) (milk protein, whey protein concentrate, wheyprotein isolate, whey protein hydrolysate, micellar casein), sunflower oil, flavouring, creatine monohydrate (1%), emulsifiers [lecithins (contains soy), mono- and diglycerides of fatty acids], thickeners (cellulose gum, xanthangum, carrageenan), flavour enhancer (potassium chloride), sweeteners (acesulfame K, sucralose), anti-caking agent (silicon dioxide), ascorbic acid (vitamin C), nicotinamide, calcium D-pantothenate, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), folic acid.
   
   
  ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
  • Помешајте една порција ( 3 дозерки) со 700 мл вода
  • 1 порција дневно, по тренинг

   

  Сите Dymatize продукти кои го содржат Informed-Sport сертификатот се тестирани за банирани супстанции од world-class sports анти-допинг лабораторијата LGC. 
 Во адиција, Informed-Sport гарантира дека сите продукти се произведени по високи стандарди и се безбедни за употреба за сите атлети.

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Dymatize® SUPER MASS GAINER™ е премиум гејнер за зголемување на мускулна маса, со соодветен калоричен профил дизајниран да ги задоволи особените потеби на бодибилдерите, и сите оние кои сакаат да качат мускулна маса. Особено во фаза на интензивни тренинзи, есенцијалено е да се овозможи соодветен нутртивен внес. “POWERHOUSE Formula” е специјален матрикс дизајниран да овозможи силна комбинација од креатин, јаглехидрати и протеини, задоволувајќи ги потребите за зголемување на мускулната маса.

  Секоја порција содржи 52 гр високо квалитетен протеин, вклучувајќи 11-12 гр BCAAs + 3 гр креатин и 243 гр јаглехидрати низок процент шекери.
  Dymatize®  користи само чист, високо квалитетен креатин монохидрат од Creapure®.

  • 52 гр високо квалитетен протеин во порција
  • Вклучено 11 – 12 гр BCAAs**
  • До 243 гр јаглехидрати во порција
  • Со 3 гр креатин во порција
  • Низок процент на шекер
  • Вклучени 5 витамини
  • Без глутен
  • Без банирани супстанции тестирано од “Informed-Sport” for athletes’ гаранција за продукт со највисок квалитет

   

   

  НУТРИТИВНИ ФАКТИ
   
  per 100 g per portion (327 g*)
  Energy kJ (kcal) 1620 (382) 5295 (1248)
  Fat 2,4 g 7,8 g
  of which saturates 0,7 g 2,1 g
  Carbohydrate 74 g 242 g
  of which sugars 4,0 g 13 g
  Protein 16 g 52 g
  Salt 0,13 g 0,40 g  
  Vitamin C 19 mg (24%**) 63 mg (78%**)
  Niacin 5,5 mg (34%**) 18 mg (112%**)
  Folic acid 72,7 µg (36%**) 238 µg (119%**)
  Vitamin B6 0,50 mg (36%**) 1,6 mg (116%**)
  Pantothenic acid 2,0 mg (34%**) 6,6 mg (111%**)
  Creatine 0,9 g 3,0 g
  Amino acid profile  per 100 g per portion (327 g*)
  ***L-Valine 1,0 g 3,3 g
  ***L-Leucine 1,6 g 5,4 g
  ***L-Isoleucine 0,9 g 3,0 g
  L-Alanine 0,7 g 2,2 g
  L-Arginine 0,5 g 1,6 g
  L-Aspartic acid 1,5 g 4,7 g
  L-Cysteine 0,2 g 0,8 g
  L-Glutamic acid 1,3 g 4,2 g
  Glycine 0,3 g 1,0 g
  ***L-Lysine 1,4 g 4,6 g
  ***L-Histidine 0,5 g 1,6 g
  ***L-Methionine 0,4 g 1,3 g
  ***L-Phenylalanine 0,7 g 2,2 g
  L-Proline 1,3 g 4,3 g
  L-Serine 0,8 g 2,7 g
  ***L-Threonine 0,9 g 2,9 g
  ***L-Tryptophan 0,3 g 0,8 g
  L-Tyrosine  0,7 g 2,2 g

   

  СОСТОЈКИ
   
  Maltodextrin, milk protein (20%) (milk protein, whey protein concentrate, wheyprotein isolate, whey protein hydrolysate, micellar casein), sunflower oil, flavouring, creatine monohydrate (1%), emulsifiers [lecithins (contains soy), mono- and diglycerides of fatty acids], thickeners (cellulose gum, xanthangum, carrageenan), flavour enhancer (potassium chloride), sweeteners (acesulfame K, sucralose), anti-caking agent (silicon dioxide), ascorbic acid (vitamin C), nicotinamide, calcium D-pantothenate, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), folic acid.
   
   
  ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
  • Помешајте една порција ( 3 дозерки) со 700 мл вода
  • 1 порција дневно, по тренинг

   

  Сите Dymatize продукти кои го содржат Informed-Sport сертификатот се тестирани за банирани супстанции од world-class sports анти-допинг лабораторијата LGC. 
 Во адиција, Informed-Sport гарантира дека сите продукти се произведени по високи стандарди и се безбедни за употреба за сите атлети.