Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  КОМПЛЕТ МИКРОСКОП, ТЕЛЕСКОП И ДВОГЛЕД LEVENHUK LABZZ MTB3

  Бренд: LabZZ by levenhuk

  Комплетот вклучува: Микроскоп, телескоп и двоглед

  Микроскоп:
  -Окуларот 10x
  -Резервна сијалица
  -Празна вијала (3 парчиња)
  -Исчистете слајдови (3 парчиња)
  -Чаши за покрив (3 парчиња)
  -Налепници за примерок (3 парчиња)
  -Скалпер
  -Шпаткла
  -Пинцети
  -Игла за дисекција

  Телескоп:
  -Окуларот 5 мм
  -Окуларот 10 мм
  -Оптички визир со зголемување од 2x
  -Дијагонално огледало
  -Алиминиумски статив

  Двоглед:
  -Мека торба
  -Крпа за чистење
  -Тенка лента
  Шифра: 100625
  ден 5.950,00
  i h

  Комплетот Levenhuk LabZZ MTB3 е идеален подарок за љубопитното дете. Комплетот вклучува три оптички инструменти – микроскоп, телескоп и двоглед. Сите три се дизајнирани да одговараат на потребите на младите набљудувачи, додека нивните карактеристики се слични на карактеристиките на возрасните модели. Комплетот му помага на детето да се потопи во сите чуда и тајни на светот околу нас – вашето дете може да го истражува микрокосмосот, да го истражува просторот и да го открие фасцинантниот свет на дивиот свет.

   

  • Карактеристики:

   Одлична идеја за подароци

  Комплет за забавна наука

  Поставете три во едно: микроскоп, телескоп и двоглед

  Вклучени над 20 додатоци

  Микроскопот доаѓа со алатки за спроведување на експерименти

  Телескопот е погоден и за набљудување на земјата

  Торбата за двоглед е вклучена во комплетот

   

  • Микроскопот

  Levenhuk LabZZ MTB3 е класичен биолошки микроскоп при слаба светлина. Бедемот на моделот е дизајниран да прикачува три леќи. Со окуларот вклучен во комплетот, микроскопот може да обезбеди зголемување од 150x, 450x и 900x. Можете да проучите какви било транспарентни примероци, како што се подготвени примероци под микроскоп.

   Микроскопот е лесно пренослив. Неговото осветлување работи на батерии, така што можете да го носите со вас на прошетка, училиште или кога ги посетувате пријателите. За време на дневните набљудувања, вграденото огледало може да се користи за осветлување примероци, затоа не се потребни батерии.

   Комплетот ги вклучува сите потребни алатки за подготовка на примероци од микроскоп и спроведување возбудливи експерименти

   

  • Телескопот

  Levenhuk LABZZ MTB3 е рефрактивен телескоп на почетно ниво што е во состојба да му ги покаже на младиот астроном планетите на Сончевиот систем, Месечината и панорамски поглед на светли созвездени јата.

   Телескопот е поставен на едноставна монтажа на азимут, идеален за почетни корисници и е опремен со стабилен алуминиумски статив. Висината на стативот може да се прилагоди.

   

  • Двогледот

  Levenhuk LabZZ MTB3 е компактен двоглед со призма Amichi со светло пластично тело и 4x зголемување. Овој мал двоглед е идеален за долги прошетки, уживање во свеж воздух и интригантни погледи. Со овие двогледи вашето дете ќе се чувствува како вистински истражувач и авантурист! Леќите на овој модел се изработени од оптичко стакло и имаат антирефлектирачки премаз, така што креираните слики се со висок квалитет.

   Двогледот е совршено прилагоден за секојдневно набљудување. Собира доволно светлина и создава светли и јасни слики. Двогледот е опремен со торба, каиш и крпа за чистење на оптиката

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Комплетот Levenhuk LabZZ MTB3 е идеален подарок за љубопитното дете. Комплетот вклучува три оптички инструменти – микроскоп, телескоп и двоглед. Сите три се дизајнирани да одговараат на потребите на младите набљудувачи, додека нивните карактеристики се слични на карактеристиките на возрасните модели. Комплетот му помага на детето да се потопи во сите чуда и тајни на светот околу нас – вашето дете може да го истражува микрокосмосот, да го истражува просторот и да го открие фасцинантниот свет на дивиот свет.

   

  • Карактеристики:

   Одлична идеја за подароци

  Комплет за забавна наука

  Поставете три во едно: микроскоп, телескоп и двоглед

  Вклучени над 20 додатоци

  Микроскопот доаѓа со алатки за спроведување на експерименти

  Телескопот е погоден и за набљудување на земјата

  Торбата за двоглед е вклучена во комплетот

   

  • Микроскопот

  Levenhuk LabZZ MTB3 е класичен биолошки микроскоп при слаба светлина. Бедемот на моделот е дизајниран да прикачува три леќи. Со окуларот вклучен во комплетот, микроскопот може да обезбеди зголемување од 150x, 450x и 900x. Можете да проучите какви било транспарентни примероци, како што се подготвени примероци под микроскоп.

   Микроскопот е лесно пренослив. Неговото осветлување работи на батерии, така што можете да го носите со вас на прошетка, училиште или кога ги посетувате пријателите. За време на дневните набљудувања, вграденото огледало може да се користи за осветлување примероци, затоа не се потребни батерии.

   Комплетот ги вклучува сите потребни алатки за подготовка на примероци од микроскоп и спроведување возбудливи експерименти

   

  • Телескопот

  Levenhuk LABZZ MTB3 е рефрактивен телескоп на почетно ниво што е во состојба да му ги покаже на младиот астроном планетите на Сончевиот систем, Месечината и панорамски поглед на светли созвездени јата.

   Телескопот е поставен на едноставна монтажа на азимут, идеален за почетни корисници и е опремен со стабилен алуминиумски статив. Висината на стативот може да се прилагоди.

   

  • Двогледот

  Levenhuk LabZZ MTB3 е компактен двоглед со призма Amichi со светло пластично тело и 4x зголемување. Овој мал двоглед е идеален за долги прошетки, уживање во свеж воздух и интригантни погледи. Со овие двогледи вашето дете ќе се чувствува како вистински истражувач и авантурист! Леќите на овој модел се изработени од оптичко стакло и имаат антирефлектирачки премаз, така што креираните слики се со висок квалитет.

   Двогледот е совршено прилагоден за секојдневно набљудување. Собира доволно светлина и создава светли и јасни слики. Двогледот е опремен со торба, каиш и крпа за чистење на оптиката