Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Деца, адолесценти и боенки

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна
  Слика на АВАНТУРИТЕ НА ЛИСИЧКО И КАЛИНКА

  АВАНТУРИТЕ НА ЛИСИЧКО И КАЛИНКА


  Автор: Јана Ѓорѓиевска, Теа Богатинова и Иванка Ниневска
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6070
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 28
  Димензии: 20/20
  Корица: Тврда
  Јазик: Македонски
  Подарок: CD (аудио книга)
  ден 300,00
  Слика на ДИНОСАУРУСИ И ДРУГИ ПРАИСТОРИСКИ ЖИВОТНИ

  ДИНОСАУРУСИ И ДРУГИ ПРАИСТОРИСКИ ЖИВОТНИ


  Автор: Марк Бергин
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-259-1
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 32
  Димензии: 230/230
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 160,00
  Слика на СКОПЈЕ 091 (БОЕНКА ЗА ВОЗРАСНИ)

  СКОПЈЕ 091 (БОЕНКА ЗА ВОЗРАСНИ)


  Автор: Васил Шемкоски
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-574-5
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 100
  Димензии: 20/20
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00
  Слика на МОМЧЕТО МОЛЊА

  МОМЧЕТО МОЛЊА


  Автор: Јагода Михајловска-Георгиева
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-403-8
  Година на издавање: 2015
  Број на страни: 192
  Димензии: 140/205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 300,00 ден 230,00
  Слика на МАЛИОТ ПРИНЦ

  МАЛИОТ ПРИНЦ


  Автор: Антоан де Сент-Егзипери
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786082300665
  Година на издавање: 2004
  Број на страни: 97
  Димензии: 112X180
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 150,00
  Слика на ГРАДИНАТА НА КИТОТ

  ГРАДИНАТА НА КИТОТ


  Автор: Тон Телеген
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6322
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 61
  Димензии: 23/16,5 cm
  Корица: Tврда
  Јазик: Македонски
  ден 380,00
  Слика на ПРАИСТОРИСКИ СВЕТ

  ПРАИСТОРИСКИ СВЕТ


  Автор: /
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-267-6
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 24
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 99,00
  Слика на ПИРАТИ

  ПИРАТИ


  Автор: Марк Бергин
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-260-7
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 32
  Димензии: 230/230
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 160,00
  Слика на ОЛИВЕР М. И КОШМАРНИОТ ЛИЛЈАК-ГРИЦКАЛЧЕ

  ОЛИВЕР М. И КОШМАРНИОТ ЛИЛЈАК-ГРИЦКАЛЧЕ


  Автор: Су Монгредин
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786084577874
  Година на издавање: 2010
  Број на страни: 96
  Димензии: 125x198
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 170,00
  Слика на ЛИЛИ, САМА

  ЛИЛИ, САМА


  Автор: Џеклин Вилсон
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6773
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 273
  Димензии: 140/205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 340,00
  Слика на КОЈА Е БОЈАТА НА БАКНЕЖОТ

  КОЈА Е БОЈАТА НА БАКНЕЖОТ


  Автор: Росио Бониља
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6384
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 36
  Димензии: 20/30
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 400,00
  Слика на ДНЕВНИКОТ НА ЕДНО ШМОКЛЕ

  ДНЕВНИКОТ НА ЕДНО ШМОКЛЕ


  Автор: Џеф Кини
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-644-5
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 228
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 360,00
  Слика на ДНЕВНИКОТ НА ЕДНО ШМОКЛЕ (ПРАВИЛАТА НА РОДРИК)

  ДНЕВНИКОТ НА ЕДНО ШМОКЛЕ (ПРАВИЛАТА НА РОДРИК)


  Автор: Џеф Кини
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-651-3
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 228
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 360,00
  Слика на РАДОСНИЦА „ДОБРЕ ДОЈДЕ МИЛО“

  РАДОСНИЦА „ДОБРЕ ДОЈДЕ МИЛО“


  Автор: Катерина Николовска
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-2305790
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 22
  Димензии: 25/55
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 490,00
  Слика на ЖИВОТНИ ОД АФРИКА

  ЖИВОТНИ ОД АФРИКА


  Автор: Марк Бергин
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-262-1
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 32
  Димензии: 230/230
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 160,00
  Слика на ЗДРАВО СКОПЈЕ

  ЗДРАВО СКОПЈЕ


  Автор: Александра Шаровиќ-Атанасовска и Ружица Мандичевска-Руки
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-640-7
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 102
  Димензии: 250/211
  Корица: тврда
  Јазик: Македонски
  ден 690,00
  Слика на ОЛИВЕР М. И КОШМАРНИОТ ЛИЛЈАК-ГРИЦКАЛЧЕ

  ОЛИВЕР М. И КОШМАРНИОТ ЛИЛЈАК-ГРИЦКАЛЧЕ


  Автор: Су Монгредин
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786084577874
  Година на издавање: 2010
  Број на страни: 96
  Димензии: 125x198
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 170,00 ден 90,00
  Слика на СЕ ГЛЕДАМЕ ВО ОПСАН

  СЕ ГЛЕДАМЕ ВО ОПСАН


  Автор: Сила Јакерт
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-684-1
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 175
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 300,00 ден 200,00
  Слика на СТАКЛЕНИТЕ ДЕЦА

  СТАКЛЕНИТЕ ДЕЦА


  Автор: Кристина Улсон
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-593-6
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 236
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 250,00
  Слика на АНТОЛОГИЈА НА СТАРОГРЧКИ ПОГОВОРКИ И МУДРОСТИ

  АНТОЛОГИЈА НА СТАРОГРЧКИ ПОГОВОРКИ И МУДРОСТИ


  Автор: Валериј Софрониевски
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-77-0
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 312
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 250,00
  Слика на МОЧУРЛИВЦИ

  МОЧУРЛИВЦИ


  Автор: Барбара Симонити
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-687-2
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 273
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 900,00 ден 650,00
  Слика на ДАРЛА

  ДАРЛА


  Автор: Јохан Харстад
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-456-999-2
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 363
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00 ден 290,00
  Слика на АНАЛЕТКИ

  АНАЛЕТКИ


  Автор: Конфуциј
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-567-7
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 158
  Димензии: 125X195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 199,00 ден 150,00
  Слика на МАЈСТОРОТ И МАРГАРИТА

  МАЈСТОРОТ И МАРГАРИТА


  Автор: Михаил Булгаков
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9989153841
  Година на издавање: 2006
  Број на страни: 425
  Димензии: 140X205
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 380,00
  Слика на ГОДИНИТЕ КОГА НАУЧИВ ДА ЛЕТАМ

  ГОДИНИТЕ КОГА НАУЧИВ ДА ЛЕТАМ


  Автор: Евгениј Хоуп
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-75-6
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 283
  Димензии: 145/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 270,00
  Слика на СИН

  СИН


  Автор: Алехандро Паломас
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4892-137
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 221
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 380,00 ден 290,00
  Слика на БОЕНКА ЗА КРЕАТИВЕН ДЕН

  БОЕНКА ЗА КРЕАТИВЕН ДЕН


  Автор: Ивана Горичан
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-426-7
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 100
  Димензии: 16.5 х 23.5
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 250,00 ден 199,00
  Слика на СЛАВНАТА ИНВАЗИЈА НА МАЧКИТЕ НА СИЦИЛИЈА

  СЛАВНАТА ИНВАЗИЈА НА МАЧКИТЕ НА СИЦИЛИЈА


  Автор: Дино Буцати
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-489-212-0
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 120
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 280,00 ден 230,00
  Слика на ИГБАЛ, МОЈАТА ТАЈНА

  ИГБАЛ, МОЈАТА ТАЈНА


  Автор: Јагода Михајловска-Георгиева
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-646-9
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 216
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 280,00 ден 220,00
  Слика на ЖИВОТНИ БЕБИЊА - ПРВИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

  ЖИВОТНИ БЕБИЊА - ПРВИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ


  Автор: /
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-264-5
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 24
  Димензии: 150/230
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 99,00 ден 70,00
  Слика на ФРАНЦУСКИОТ ТЕСТАМЕНТ

  ФРАНЦУСКИОТ ТЕСТАМЕНТ


  Автор: Андреј Макин
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-453-3
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 272
  Димензии: 140/205
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 230,00
  Слика на КИТ НА ПЛАЖА

  КИТ НА ПЛАЖА


  Автор: Винко Модерндорфер
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4892-19-9
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 212
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 340,00 ден 250,00
  Слика на МАЛА ВЕРОЈАТНОСТ

  МАЛА ВЕРОЈАТНОСТ


  Автор: Марјолајн Хоф
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-4892-21-2
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 115
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 250,00 ден 199,00
  Слика на 1000 НЕВЕРОЈАТНИ АКТИВНОСТИ 3

  1000 НЕВЕРОЈАТНИ АКТИВНОСТИ 3


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Развој на детето
  Димензии: 210/277 mm;брош повез и илустрации во боја
  Издавачка куќа: Топер
  ден 299,00
  Слика на 1000 НЕВЕРОЈАТНИ АКТИВНОСТИ 4

  1000 НЕВЕРОЈАТНИ АКТИВНОСТИ 4


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Развој на детето
  Димензии: 210/277 mm;брош повез и илустрации во боја
  Издавачка куќа: Топер
  ден 299,00
  Слика на 1-100

  1-100


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Пазли
  Димензии: 370/284 mm- картон
  Издавачка куќа: Топер
  ден 270,00
  Слика на АВИОНИ И БРОДОВИ

  АВИОНИ И БРОДОВИ


  Категорија: Боенки
  Едиција: Транспортни возила
  Димензии: 230/200 mm-10 страници
  Издавачка куќа: Топер
  ден 99,00
  Слика на АЈДЕ ДА ПИШУВАМЕ БРОЈКИ

  АЈДЕ ДА ПИШУВАМЕ БРОЈКИ


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Мојата пријателка Кони
  Димензии: 190/270 mm-24 страници
  Издавачка куќа: Топер
  ден 85,00
  Слика на АЈДЕ ДАУЧИМЕ АНГЛИСКИ

  АЈДЕ ДАУЧИМЕ АНГЛИСКИ


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Мојата пријателка Кони
  Димензии: 190/270 mm-24 страници
  Издавачка куќа: Топер
  ден 85,00
  Слика на БАБУНКО - 3 ВО 1

  БАБУНКО - 3 ВО 1


  Категорија: Боенки
  Едиција: 3 во 1
  Димензии: 220/280 mm-74 стр.
  Издавачка куќа: Топер
  ден 199,00
  Слика на БОЕНКА - ПРИКАЗНА

  БОЕНКА - ПРИКАЗНА


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Мојата пријателка Кони
  Димензии: 1190/270 mm-24 страници
  Издавачка куќа: Топер
  ден 85,00
  Слика на БОЖИЌНА ПЕСНА ВО ПРОЗА

  БОЖИЌНА ПЕСНА ВО ПРОЗА


  Категорија: Белетристика, Роман за млади
  Автор: Чарлс Дикенс
  Димензии: 129/200mm -117 страници; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 126,00
  Слика на БОИ И ФОРМИ

  БОИ И ФОРМИ


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Логика рондо
  Димензии: 162/232 mm - 32 стр., брош
  Издавачка куќа: Топер
  ден 105,00
  Слика на БРЕМЕ Е ЗА В УЧИЛИШТЕ

  БРЕМЕ Е ЗА В УЧИЛИШТЕ


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: /
  Димензии: 245/335 mm -157 стр., тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 945,00
  Слика на БРУНО - 3 ВО 1

  БРУНО - 3 ВО 1


  Категорија: Боенки
  Едиција: 3 во 1
  Димензии: 220/280 mm-74 стр.
  Издавачка куќа: Топер
  ден 199,00
  Слика на БУДЕЊЕТО НА КОЛОСОТ

  БУДЕЊЕТО НА КОЛОСОТ


  Категорија: Белетристика, Роман за млади
  Автор: Питер Лерангис
  Димензии: 210/145 mm-382 стр.
  Издавачка куќа: Топер
  ден 345,00 ден 173,00
  Слика на ВО ГРАДИНАТА

  ВО ГРАДИНАТА


  Категорија: Боенки
  Едиција: Абракадабра
  Димензии: 220/280 mm-16 страници
  Издавачка куќа: Топер
  ден 70,00
  Слика на ВО ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА - ЧУДЕСНО БОЕЊЕ

  ВО ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА - ЧУДЕСНО БОЕЊЕ


  Категорија: Боенки
  Едиција: Чудесно боење
  Димензии: 220/280 mm – 16 страници за боење ; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 57,00
  Слика на ВО ПАРК

  ВО ПАРК


  Категорија: Едукативни изданија
  Едиција: Составување модел
  Димензии: 210/330 mm-10 стр.
  Издавачка куќа: Топер
  ден 126,00
  Слика на ВО ПАРК - ЧУДЕСНО БОЕЊЕ

  ВО ПАРК - ЧУДЕСНО БОЕЊЕ


  Категорија: Боенки
  Едиција: Чудесно боење
  Димензии: 220/280 mm – 16 страници за боење ; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 57,00
  Филтри Close
  Min: ден 40,00 Max: ден 1.050,00
  ден40 ден1050