Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Новогодишна книга

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна
  Слика на 10 МИНУТИ И 38 СЕКУНДИ ВО ОВОЈ ЧУДЕН СВЕТ

  10 МИНУТИ И 38 СЕКУНДИ ВО ОВОЈ ЧУДЕН СВЕТ


  Автор: Елиф Шафак
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-668-1
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 316
  Димензии: 140 х 205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 450,00 ден 360,00
  Слика на 12 ЖИВОТНИ ПРАВИЛА

  12 ЖИВОТНИ ПРАВИЛА


  Автор: Џордан Питерсон
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-636-0
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 424
  Димензии: 140 х 210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00 ден 390,00
  Слика на 13

  13


  Автор: Стив Кавана
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6629
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 345
  Димензии: 140 х 210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 450,00 ден 360,00
  Слика на 21 ЛЕКЦИЈА ЗА 21 ВЕК

  21 ЛЕКЦИЈА ЗА 21 ВЕК


  Автор: Јувал Харари
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-667-44
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 383
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 399,00
  Слика на 2666

  2666


  Автор: Роберто Болањо
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-405-2
  Година на издавање: 2015
  Број на страни: 1075
  Димензии: 140/230
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 790,00 ден 360,00
  Слика на 333 АФИРМАЦИИ

  333 АФИРМАЦИИ


  Автор: Катерина Ангеловска
  Издание: Трето
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-56-5
  Година на издавање: 2017
  Број на страни: 116
  Димензии: 125/195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на 7 НАВИКИ НА УСПЕШНИТЕ ЛУЃЕ

  7 НАВИКИ НА УСПЕШНИТЕ ЛУЃЕ


  Автор: Стивен Кови
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 9786084569091
  Година на издавање: 2011
  Број на страни: 386
  Димензии: 140X205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00 ден 360,00
  Слика на SHIHEMI NË MAJË (СЕ ГЛЕДАМЕ НА ВРВОТ)

  SHIHEMI NË MAJË (СЕ ГЛЕДАМЕ НА ВРВОТ)


  Автор: Коста Петров
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-530-1
  Година на издавање: 2017
  Број на страни: 173
  Димензии: 125/195
  Корица: Мека
  Јазик: Албански
  ден 199,00 ден 180,00
  Слика на СЕ ГЛЕДАМЕ НА ВРВОТ

  СЕ ГЛЕДАМЕ НА ВРВОТ


  Автор: Коста Петров
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-557-8
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 175
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: Македонски
  ден 199,00 ден 180,00
  Слика на А ПРОПО НИШТО

  А ПРОПО НИШТО


  Автор: Вуди Ален
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-247-305-5
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 378
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 600,00 ден 460,00
  Слика на АБАДОН, УНИШТУВАЧОТ

  АБАДОН, УНИШТУВАЧОТ


  Автор: Ернесто Сабато
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-416-8
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 442
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 230,00
  Слика на АВАНТУРИТЕ НА ЛИСИЧКО И КАЛИНКА

  АВАНТУРИТЕ НА ЛИСИЧКО И КАЛИНКА


  Автор: Јана Ѓорѓиевска, Теа Богатинова и Иванка Ниневска
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6070
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 28
  Димензии: 20/20
  Корица: Тврда
  Јазик: Македонски
  Подарок: CD (аудио книга)
  ден 300,00 ден 230,00
  Слика на АЛХЕМИЧАРОТ

  АЛХЕМИЧАРОТ


  Автор: Пауло Коелјо
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786084577034
  Година на издавање: 2009
  Број на страни: 178
  Димензии: 125x195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на АМЕРИКАНСКА ПРАШИНА

  АМЕРИКАНСКА ПРАШИНА


  Автор: Џенин Каминс
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-247-305-5
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 426
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 500,00 ден 399,00
  Слика на АНТОЛОГИЈА НА СТАРОГРЧКИ ПОГОВОРКИ И МУДРОСТИ

  АНТОЛОГИЈА НА СТАРОГРЧКИ ПОГОВОРКИ И МУДРОСТИ


  Автор: Валериј Софрониевски
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-77-0
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 312
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 250,00
  Слика на БАЛКАНСКИ НАРАТИВИ

  БАЛКАНСКИ НАРАТИВИ


  Автор: Катица Ќулавкова
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-578-3
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 334
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 230,00
  Слика на БЕЗ ОПРАВДУВАЊА

  БЕЗ ОПРАВДУВАЊА


  Автор: Брајан Трејси
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 9786084569084
  Година на издавање: 2011
  Број на страни: 254
  Димензии: 140X205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 400,00 ден 320,00
  Слика на БЕЛЕШКИТЕ НА ЛАЈЛА ГРЕЈС

  БЕЛЕШКИТЕ НА ЛАЈЛА ГРЕЈС


  Автор: Марија Јаневска
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-195-2
  Година на издавање: 2013
  Број на страни: 274
  Димензии: 125x195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на БЕЛИОТ ТРОФЕЈ

  БЕЛИОТ ТРОФЕЈ


  Автор: Блаже Аризанов
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-5776
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 138
  Димензии: 125/195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 199,00 ден 150,00
  Слика на БЕСКОНЕЧНА ИГРА

  БЕСКОНЕЧНА ИГРА


  Автор: Сајмон Синек
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 9786084892250
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 227
  Димензии: 140 х 210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 450,00 ден 360,00
  Слика на БИДЕТЕ СВОЈ ПСИХОТЕРАПЕВТ

  БИДЕТЕ СВОЈ ПСИХОТЕРАПЕВТ


  Автор: Џенет Рејнвотер
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-119-8
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 268
  Димензии: 125/195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на БОГАТ ТАТКО, СИРОМАШЕН ТАТКО

  БОГАТ ТАТКО, СИРОМАШЕН ТАТКО


  Автор: Роберт Киосаки
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786084577805
  Година на издавање: 2010
  Број на страни: 238
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 400,00 ден 320,00
  Слика на БОЕНКА ЗА СПОКОЕН УМ

  БОЕНКА ЗА СПОКОЕН УМ


  Автор: Ема Фараронс
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-408-3
  Година на издавање: 2015
  Број на страни: 112
  Димензии: 140/205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на БРИДА

  БРИДА


  Автор: Пауло Коелјо
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9789989187582
  Година на издавање: 2008
  Број на страни: 264
  Димензии: 112X180
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 380,00 ден 280,00
  Слика на БУДЕЊЕ

  БУДЕЊЕ


  Автор: Ентони де Мело
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786082301075
  Година на издавање: 2013
  Број на страни: 150
  Димензии: 125X195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 280,00 ден 220,00
  Слика на БУДЕЊЕ НА СВЕСТА

  БУДЕЊЕ НА СВЕСТА


  Цел наслов: Будење на свеста: Комплетен водич за лична и колективна преобразба
  Број на издание: 5
  Автор: Катерина Ангеловска и Радован Витошевиќ
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-456-9893
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 205
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 400,00 ден 300,00
  Слика на ВЕРЗИЈАТА НА БАРНИ

  ВЕРЗИЈАТА НА БАРНИ


  Автор: Мордекај Ришлер
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-365-9
  Година на издавање: 2015
  Број на страни: 481
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 320,00
  Слика на ВЕШТИЦА

  ВЕШТИЦА


  Автор: Венко Андоновски
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-497-7
  Година на издавање: 2017
  Број на страни: 497
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 380,00 ден 290,00
  Слика на ВИЕ СТЕ ВАШИТЕ УВЕРУВАЊА

  ВИЕ СТЕ ВАШИТЕ УВЕРУВАЊА


  Автор: Смиљан Мори
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4892-03-8
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 305
  Димензии: 23cm
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 990,00 ден 790,00
  Слика на ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ НА ПОРТУГАЛИЈА

  ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ НА ПОРТУГАЛИЈА


  Автор: Јан Мартел
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-421-6
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 281
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00 ден 250,00
  Слика на ВЛАДЕТЕЛОТ

  ВЛАДЕТЕЛОТ


  Автор: Николо Макијавели
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-241-6
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 142
  Димензии: 125/195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на ВНАТРЕШЕН ИНЖЕНЕРИНГ

  ВНАТРЕШЕН ИНЖЕНЕРИНГ


  Автор: Садгуру
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-247-305-5
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 274
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 420,00 ден 340,00
  Слика на ВРАЌАЊЕТО НА КОЗИТЕ

  ВРАЌАЊЕТО НА КОЗИТЕ


  Автор: Луан Старова
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-422-9
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 200
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 250,00 ден 160,00
  Слика на ГАЛЕБОТ ЏОНАТАН ЛИВИНГСТОН

  ГАЛЕБОТ ЏОНАТАН ЛИВИНГСТОН


  Автор: Ричард Бах
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-536-3
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 153
  Димензии: 125/195
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 199,00 ден 150,00
  Слика на ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО

  ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО


  Автор: Алан Пиз и Барбара Пиз
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-576-9
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 202
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 320,00 ден 250,00
  Слика на ГОДИНИТЕ КОГА НАУЧИВ ДА ЛЕТАМ

  ГОДИНИТЕ КОГА НАУЧИВ ДА ЛЕТАМ


  Автор: Евгениј Хоуп
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-75-6
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 283
  Димензии: 145/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00 ден 270,00
  Слика на ГОЛ ЧОВЕК

  ГОЛ ЧОВЕК


  Автор: Игор Џамбазов
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-173-0
  Година на издавање: 2013
  Број на страни: 250
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 299,00 ден 250,00
  Слика на ГОЛЕМАТА ВОДА

  ГОЛЕМАТА ВОДА


  Автор: Живко Чинго
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-301-7
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 175
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 250,00 ден 180,00
  Слика на ГОЛЕМАТА ЦРВЕНА КНИГА

  ГОЛЕМАТА ЦРВЕНА КНИГА


  Автор: Џелалудин Руми
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 9786084569985
  Година на издавање: 2020
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 350,00 ден 280,00
  Слика на ГРАДИНАТА НА КИТОТ

  ГРАДИНАТА НА КИТОТ


  Автор: Тон Телеген
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6322
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 61
  Димензии: 23/16,5 cm
  Корица: Tврда
  Јазик: Македонски
  ден 380,00 ден 280,00
  Слика на ГРАНИЦА

  ГРАНИЦА


  Автор: Луан Старова
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-532-5
  Година на издавање: 2017
  Број на страни: 293
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 300,00 ден 199,00
  Слика на ГРОБНА ТИШИНА

  ГРОБНА ТИШИНА


  Автор: Арналдур Индридасон
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-439-7
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 252
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 380,00 ден 160,00
  Слика на ДАЛИ ФИНАНСИИТЕ СЕ НАВИСТИНА (ТАКВО) СТРАШИЛО?!

  ДАЛИ ФИНАНСИИТЕ СЕ НАВИСТИНА (ТАКВО) СТРАШИЛО?!


  Автор: Смиљан Мори
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978608489218
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 181
  Димензии: 23cm
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 600,00 ден 499,00
  Слика на ДАРЛА

  ДАРЛА


  Автор: Јохан Харстад
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-456-999-2
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 363
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00 ден 290,00
  Слика на ДВОЈКАТА ОД СОСЕДСТВОТО

  ДВОЈКАТА ОД СОСЕДСТВОТО


  Автор: Шари Лапена
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-537-0
  Година на издавање: 2017
  Број на страни: 270
  Димензии: 140 х 205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 400,00 ден 290,00
  Слика на ДЕВОЈКАТА ОД МОЧУРИШТЕТО

  ДЕВОЈКАТА ОД МОЧУРИШТЕТО


  Автор: Делија Овенс
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-664-3
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 343
  Димензии: 140 х 210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00 ден 390,00
  Слика на ДЕВОЈКАТА СО ТЕТОВАЖА НА ЗМЕЈ

  ДЕВОЈКАТА СО ТЕТОВАЖА НА ЗМЕЈ


  Автор: Стиг Ларсон
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786084577423
  Година на издавање: 2010
  Број на страни: 505
  Димензии: 140X205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00 ден 350,00
  Слика на ДЕВОЈКАТА ШТО ТРЕБАШЕ ДА УМРЕ

  ДЕВОЈКАТА ШТО ТРЕБАШЕ ДА УМРЕ


  Автор: Давид Лагеркранц
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-6803
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 333
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00 ден 380,00
  Слика на ДЕВОЈКИТЕ

  ДЕВОЈКИТЕ


  Автор: Ема Клајн
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-515-8
  Година на издавање: 2017
  Број на страни: 267
  Димензии: 140/210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 420,00 ден 260,00
  Слика на ДЕНИЦИЈА

  ДЕНИЦИЈА


  Автор: Петре М. Андреевски
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9989153566
  Година на издавање: 2005
  Број на страни: 69
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 200,00 ден 160,00
  Филтри Close
  Min: ден 70,00 Max: ден 790,00
  ден70 ден790