Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  КАПЕ ВРЕМЕТО

  Бренд: Три

  Автор: Виолета Танчева–Златева
  Издавачка куќа: Издавачки центар ТРИ
  ИСБН: 9786084892588
  Година: 2021
  Димензии: 20
  Корица: Мека
  Шифра: 100351
  ден 200,00
  ден 150,00
  i h

  Книгата „Капе времето“ доследно го потврдува исклучителното поетско пеење и мислење на Виолета Танчева-Златева, уште еднаш на увид доставувајќи ја сопствената лирска вистина која прозборува со полн и јасен глас, со сликовит и згуснат јазик. Песните упатуваат на стварноста, посeбно оние со посвета, во кои се апострофира суштината и длабочината како автентичен и личен однос со трајна и универзална вредност.

  Славе Ѓорѓо Димоски

  Станува збор за точна поезија во една филозофска смисла на зборот: таа како да е пишувана според филозофиите кои се занимаваат со феноменот на свеста наречен „време“, а сепак доаѓа до тие филозофеми сосема сама, од личен опит, што ја вбројува во таканаречените невини поетски перцепции, оние кои не доаѓаат од книги, туку од животното искуство... За неа токму синхроницитетот на минатото, сегашното и иднината е она што води кон ништото, кон небитието...

  Венко Андоновски

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Книгата „Капе времето“ доследно го потврдува исклучителното поетско пеење и мислење на Виолета Танчева-Златева, уште еднаш на увид доставувајќи ја сопствената лирска вистина која прозборува со полн и јасен глас, со сликовит и згуснат јазик. Песните упатуваат на стварноста, посeбно оние со посвета, во кои се апострофира суштината и длабочината како автентичен и личен однос со трајна и универзална вредност.

  Славе Ѓорѓо Димоски

  Станува збор за точна поезија во една филозофска смисла на зборот: таа како да е пишувана според филозофиите кои се занимаваат со феноменот на свеста наречен „време“, а сепак доаѓа до тие филозофеми сосема сама, од личен опит, што ја вбројува во таканаречените невини поетски перцепции, оние кои не доаѓаат од книги, туку од животното искуство... За неа токму синхроницитетот на минатото, сегашното и иднината е она што води кон ништото, кон небитието...

  Венко Андоновски

  Ознаки за производ