Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  КАФЕ СО РЕИШИ

  Бренд: Natura Therapy

  Пакување: 20 кесички за индивидуална употреба (3,5гр кесичка)

  Состав: Инстант кафе (мелено кафе од сортата Арабика), органски прав од Реиши (Ganoderma Lucidum) 250мг по кесичка

  Начин на употреба: Истурете 1 касичка во шоља за кафе, наполнете ја со врела вода и промешајте. Со додавање на мраз може да подготвите и ладен кафе напиток. По желба се засладува и се додава млеко/крем.


  ЦЕНА: Цена на 1 пакување (20 кесички) 500,00 ден,
  -пакет (2 + 1 гратис) 1.000,00 ден.
  Шифра: 300107
  ден 500,00
  i h
  ОПИС
   

  Дејство: Ганодерма луцидум - Реиши е вистински предводник на сите медицински печурки, издвојувајки се по својот фармацевски состав, поради што екстракт од печурката се користи како додаток на исхраната со бројни, уникатни и научно докажани продобивки по здравјето на човекот. Тоа се должи на присуството од над 400 биоактивни молекули како терпеноиди, стероиди, феноли, нуклеотиди, гликопротеини, специфични полисахариди и многу значајниот минерал германиум, од кои пептогликаните и тритерпените се главни носители на медицинските и здравствени својства на печурка Реиши.

  Полисахаридите и тритерпените во составот на печурката Реиши имаат силни антиоксидативни и антитуморни својства. Тие го зголемуваат антиоксидативниот капацитет кај човекот, што се потврдило преку - зголемување на активноста на многу моќниот ендоген антиоксидансот супероксид дизмутаза, намалено оштетување на клетките, вклучувајки ги и имуните клетки, намалена оксидација на мастите во организмот итн. Екстрактот од Реиши печурката има докажани својства кои помагаат во спречување и регулација на анксиозноста и депресијата, го подобрува расположението, фокусот и продуктивноста. Исто така, докажано ја подобруваат имуната функција (содржи големи количини на селен, бета глукан и други биоактивни молекули витални за имуната функција), регулирајки го имуниот одговор на телото зависно од потребата, односно состојките во екстрактот на Реиши овозможуваат стумулација на имунитетот кај лица склони кон инфекции, болести и ослабнат имунитет, или смирување на високореактивниот имун систем кај лицата склони кон алергии или автоимуни остојби. Силното имуномодулаторно дејство во комбинација на моќните антиоксидативни својства го прави Реишито ефикасен и докажан препарат за превенција и при борбата со ракот.

  Намена и како помага:

  -       Екстрактот од Реиши има докажано имуно-модулаторно, анти-оксидативно, анти-инфламаторно, анти-туморно, анти-микробно, кардиоваскуларно, анти-алергено, хепатопротективно и антидијабетично дејство!

  -       Помага во ефикасно намалување на анкциозноста (вознемиреноста), нервозата, депресијата и стресот.

  -       Ја подобрува мозочната функција, фокусот, концентрацијата и меморијата.

  -       Го зајакнува имунитетот кај лица со слаб имунитет склони кон инфекции и болести. Има силно антимикробно дејство и антивирално (помага во уништување на патогени микроорганизми причинители на инфекции и делува на уништување на вируси како Херпес Симплекс и други).

  -       Го регулира имунитетот кај лица со автоимуни болести, интолерантности на храна и алергиски реакции.

  -       Со регулација на имунитетот помага да се намалат воспаленијата во организмот;

  -       Помага во борбата со ракот (научните студии потврдуваат дека Реишито има многу силно антиоксидативно дејство и ја зголемува антиоксидативната сила на организмот со што го спречува создавањето на малигни клетки, потоа помага во уништување на клетките на ракот и исто така докажано го спречува нивниот раст и развој, помага да се спречи создавањето на метастази).

  -       Препаратот има докажано дејство на природна регулација н ашеќерот (научно докажано помага во намалување на HbA1C – тромесечниот шеќер).

  -       Помага во заштита на црниот дроб од токсини и оштетувања.

  -       Ги намалува воспаленијата на крвните садови и помага во одржување на нивното здравје.

  -       Екстрактот од Реиши има докажано имуно-модулаторно, анти-оксидативно, анти-инфламаторно, анти-туморно, анти-микробно, кардиоваскуларно, анти-алергено, хепатопротективно и антидијабетично дејство!

   

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  ОПИС
   

  Дејство: Ганодерма луцидум - Реиши е вистински предводник на сите медицински печурки, издвојувајки се по својот фармацевски состав, поради што екстракт од печурката се користи како додаток на исхраната со бројни, уникатни и научно докажани продобивки по здравјето на човекот. Тоа се должи на присуството од над 400 биоактивни молекули како терпеноиди, стероиди, феноли, нуклеотиди, гликопротеини, специфични полисахариди и многу значајниот минерал германиум, од кои пептогликаните и тритерпените се главни носители на медицинските и здравствени својства на печурка Реиши.

  Полисахаридите и тритерпените во составот на печурката Реиши имаат силни антиоксидативни и антитуморни својства. Тие го зголемуваат антиоксидативниот капацитет кај човекот, што се потврдило преку - зголемување на активноста на многу моќниот ендоген антиоксидансот супероксид дизмутаза, намалено оштетување на клетките, вклучувајки ги и имуните клетки, намалена оксидација на мастите во организмот итн. Екстрактот од Реиши печурката има докажани својства кои помагаат во спречување и регулација на анксиозноста и депресијата, го подобрува расположението, фокусот и продуктивноста. Исто така, докажано ја подобруваат имуната функција (содржи големи количини на селен, бета глукан и други биоактивни молекули витални за имуната функција), регулирајки го имуниот одговор на телото зависно од потребата, односно состојките во екстрактот на Реиши овозможуваат стумулација на имунитетот кај лица склони кон инфекции, болести и ослабнат имунитет, или смирување на високореактивниот имун систем кај лицата склони кон алергии или автоимуни остојби. Силното имуномодулаторно дејство во комбинација на моќните антиоксидативни својства го прави Реишито ефикасен и докажан препарат за превенција и при борбата со ракот.

  Намена и како помага:

  -       Екстрактот од Реиши има докажано имуно-модулаторно, анти-оксидативно, анти-инфламаторно, анти-туморно, анти-микробно, кардиоваскуларно, анти-алергено, хепатопротективно и антидијабетично дејство!

  -       Помага во ефикасно намалување на анкциозноста (вознемиреноста), нервозата, депресијата и стресот.

  -       Ја подобрува мозочната функција, фокусот, концентрацијата и меморијата.

  -       Го зајакнува имунитетот кај лица со слаб имунитет склони кон инфекции и болести. Има силно антимикробно дејство и антивирално (помага во уништување на патогени микроорганизми причинители на инфекции и делува на уништување на вируси како Херпес Симплекс и други).

  -       Го регулира имунитетот кај лица со автоимуни болести, интолерантности на храна и алергиски реакции.

  -       Со регулација на имунитетот помага да се намалат воспаленијата во организмот;

  -       Помага во борбата со ракот (научните студии потврдуваат дека Реишито има многу силно антиоксидативно дејство и ја зголемува антиоксидативната сила на организмот со што го спречува создавањето на малигни клетки, потоа помага во уништување на клетките на ракот и исто така докажано го спречува нивниот раст и развој, помага да се спречи создавањето на метастази).

  -       Препаратот има докажано дејство на природна регулација н ашеќерот (научно докажано помага во намалување на HbA1C – тромесечниот шеќер).

  -       Помага во заштита на црниот дроб од токсини и оштетувања.

  -       Ги намалува воспаленијата на крвните садови и помага во одржување на нивното здравје.

  -       Екстрактот од Реиши има докажано имуно-модулаторно, анти-оксидативно, анти-инфламаторно, анти-туморно, анти-микробно, кардиоваскуларно, анти-алергено, хепатопротективно и антидијабетично дејство!