Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  ЈОНИЗАТОР НА ВОЗДУХ SISTEMA AEROION


  Го активира кислородот на воздухот кој го дишеме!
  Шифра: 11421
  ден 1.640,00
  i h

  Јонизаторот на воздух  Sistema “AEROION” е електричен уред за јонизација на воздухот кој што помага за намалување на концентрацијата на прав, чад од цигари, бактерии, спори и полен во воздухот. Ја компензира намалената концентрација на негативни јони при работата на телевизори, компјутери, клима уреди, уреди за греење и др.

  Ефекти од употреба на јонизаторот:

  - го намалува нивото на токсични материи во воздухот,

  - влијае врз нормализирање на крвниот притисок,

  - го намалува ризикот од тромбоза,

  - го подобрува сонот и го ублажува уморот,

  - го елиминира стресот и влијае врз зголемување на работоспособноста,

  - го подобрува имунитетот,

  - го подобрува квалитетот на воздухот и го забавува процесот на стареење.

  Помага при проблеми со дишните патишта, особено е добар за превенција од грип и други масовни инфекции кои се пренесуваат по воздушен пат. Јонизаторот може да се употребува континуирано или  повремено по желба на корисникот.

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

   Напојување – 220 V / 50 Hz.

  Номинална моќност – 4 W.

  Концентрација на негативни јони во воздухот на растојание од 1 метар од јонизаторот - од 1.104 до 5.104 јони /cm3.

  Концентрација на озон генериран од јонизаторот– помалку од 0,0025 mg / m3  ( ПДК – 0,16 mg / m3 ).

  Максимален обем на ефикасно јонизирање – 30 m2/ до 85 m3 /.

  Дијапазон на работна температура– од 5 до 35 0С

  Режими на работа – континуиран и повремен.

  Маса,kg– 0,250.

  Класа на заштита – II

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Јонизаторот на воздух  Sistema “AEROION” е електричен уред за јонизација на воздухот кој што помага за намалување на концентрацијата на прав, чад од цигари, бактерии, спори и полен во воздухот. Ја компензира намалената концентрација на негативни јони при работата на телевизори, компјутери, клима уреди, уреди за греење и др.

  Ефекти од употреба на јонизаторот:

  - го намалува нивото на токсични материи во воздухот,

  - влијае врз нормализирање на крвниот притисок,

  - го намалува ризикот од тромбоза,

  - го подобрува сонот и го ублажува уморот,

  - го елиминира стресот и влијае врз зголемување на работоспособноста,

  - го подобрува имунитетот,

  - го подобрува квалитетот на воздухот и го забавува процесот на стареење.

  Помага при проблеми со дишните патишта, особено е добар за превенција од грип и други масовни инфекции кои се пренесуваат по воздушен пат. Јонизаторот може да се употребува континуирано или  повремено по желба на корисникот.

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

   Напојување – 220 V / 50 Hz.

  Номинална моќност – 4 W.

  Концентрација на негативни јони во воздухот на растојание од 1 метар од јонизаторот - од 1.104 до 5.104 јони /cm3.

  Концентрација на озон генериран од јонизаторот– помалку од 0,0025 mg / m3  ( ПДК – 0,16 mg / m3 ).

  Максимален обем на ефикасно јонизирање – 30 m2/ до 85 m3 /.

  Дијапазон на работна температура– од 5 до 35 0С

  Режими на работа – континуиран и повремен.

  Маса,kg– 0,250.

  Класа на заштита – II

  Ознаки за производ