Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Дехидрирана мелена печурка Шитаке


  ШИТАКЕ дехидрирана мелена печурка
  Пакување: 50 грама
  Начин на употреба: Се користи како додаток во секоја храна, пример: смути, јогурт, супа, готвена храна, разни сосови итн. Се става пред да биде готова храната. (без да се изложува на висока температура).
  Дозирање: 2 до 6 грама дневно. (1 кафено лажиче=1,5-2грама). Уживајте во способностите на нашиот Самураи Шитаке.
  Шифра: 105000
  ден 325,00
  i h

  САМУРАЈ ШИТАКЕ

  ШИТАКЕ дехидрирана мелена печурка 50гр.

  100% ШИТАКЕ (LENTINULA EDODES) дехидрирана на ниска температура, мелена .

  Се користи како додаток во секоја храна, пр.: смути, јогурт, супа, готвена храна, разни сосови итн. Се става пред да биде готова храната. (без да се изложува на висока температура).

  Дозирање: 2 до 6 гр. Дневно. (1 кафено лажиче=1,5-2гр.).
  Уживајте во способностите на нашиот Самураи Шитаке.

  "Shiitake" - Lentinula edodes e  печурка од далечниот исток, со извонреден префинет и богат вкус, богата со протеини, витамини, амино киселини, диететски влакна и минерали. Има голема нутритивна вредност, малку калории, а масти скоро да нема. Медицинскиот ефект рефлектиран во антиканцерогените и антивирусните ефекти се должи на полисахаридот Lentinan. Лентинанот иницира создавање на Interferon; (супстанции со антивирусно дејство) и активирање на T-Killer" и T-Helper клетките на штитната жлезда. Како резултат на делуванјето на аминокиселината "Eritadine" има големо антилипидно дејство.

  АНТИВИРУСНО дејство

  Пред одредена вирусна инфекција користењето Шитакезначи моќна превентивна заштита, а кога веќе настанала инфекција заздравувањето е многу побрзо и поефикасно. Делува на вирусите, на влијанието, хепатитис од сите видови. Особено ја подобрува клиничката слика на луѓето болни од хепатитис В, но зајакнувањето на имунолошкиот систем дава резултати и во борбата со вирсите на хепатитис C и D. Посебно е значајна состојката LEM, која што придонесува не само за уништувањето на вирусите, туку и ја обновува коскената срцевина.

  АНТИЛИПИДНО дејство

  Официјалните испитувања покажале дека со дневна конзумација на 6-10 гр. дехидрирано Шитаке за 10 дена го намалува нивото на (LDL) холестерол во крвта од 10-15% и воопшто на вкупните липопротеини во серумот (како резултат на делувањето на аминокиселината ERITADINE -состојка на Шитаке). Интересни се податоците од две испитувања кои покажуваат дека при конзумација на мрсна храна во комбинација со Шитаке, холестсролот во крвта опаднал до неверојатни 18%. Шитаке продуцира и "Fat apsorbing" компоненти кои помагаат во намалувањето на телесната тежина, ја подобруваат крвната слика, го намалуваат високиот крвен притисок, позитивно делува на потенцијата, го зголемуваат имунитетот, ја зголемуваат еластичноста на крвните садови, ја спречуваат агрегацијата на крвните клетки и го зголемува снабдувањето на мозокот и срцето со крв

  АНТИКАНЦЕРОГЕНО дејство

  Националниот центар за рак во Токио докажал дека со секојдневна употреба на Шитаке, тумурот покажува стапка на "кочење" од 80,7%, до потполно повлекување на тумурот во 6 од 10 случаи. Шитакето делува преку активирање на цела низа имунолошки реакции во организмот. Делува не само на примарните тумури туку и го стопира развојот на метастазите. Хемотерапијата и радиотерапијата во комбинација со Шитаке го подобрува третманот, се зголемува физичката издржливост, се подобрува апетитот и општата состојба на организмот.

  0.0 0
  Рангирајте го производот Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  САМУРАЈ ШИТАКЕ

  ШИТАКЕ дехидрирана мелена печурка 50гр.

  100% ШИТАКЕ (LENTINULA EDODES) дехидрирана на ниска температура, мелена .

  Се користи како додаток во секоја храна, пр.: смути, јогурт, супа, готвена храна, разни сосови итн. Се става пред да биде готова храната. (без да се изложува на висока температура).

  Дозирање: 2 до 6 гр. Дневно. (1 кафено лажиче=1,5-2гр.).
  Уживајте во способностите на нашиот Самураи Шитаке.

  "Shiitake" - Lentinula edodes e  печурка од далечниот исток, со извонреден префинет и богат вкус, богата со протеини, витамини, амино киселини, диететски влакна и минерали. Има голема нутритивна вредност, малку калории, а масти скоро да нема. Медицинскиот ефект рефлектиран во антиканцерогените и антивирусните ефекти се должи на полисахаридот Lentinan. Лентинанот иницира создавање на Interferon; (супстанции со антивирусно дејство) и активирање на T-Killer" и T-Helper клетките на штитната жлезда. Како резултат на делуванјето на аминокиселината "Eritadine" има големо антилипидно дејство.

  АНТИВИРУСНО дејство

  Пред одредена вирусна инфекција користењето Шитакезначи моќна превентивна заштита, а кога веќе настанала инфекција заздравувањето е многу побрзо и поефикасно. Делува на вирусите, на влијанието, хепатитис од сите видови. Особено ја подобрува клиничката слика на луѓето болни од хепатитис В, но зајакнувањето на имунолошкиот систем дава резултати и во борбата со вирсите на хепатитис C и D. Посебно е значајна состојката LEM, која што придонесува не само за уништувањето на вирусите, туку и ја обновува коскената срцевина.

  АНТИЛИПИДНО дејство

  Официјалните испитувања покажале дека со дневна конзумација на 6-10 гр. дехидрирано Шитаке за 10 дена го намалува нивото на (LDL) холестерол во крвта од 10-15% и воопшто на вкупните липопротеини во серумот (како резултат на делувањето на аминокиселината ERITADINE -состојка на Шитаке). Интересни се податоците од две испитувања кои покажуваат дека при конзумација на мрсна храна во комбинација со Шитаке, холестсролот во крвта опаднал до неверојатни 18%. Шитаке продуцира и "Fat apsorbing" компоненти кои помагаат во намалувањето на телесната тежина, ја подобруваат крвната слика, го намалуваат високиот крвен притисок, позитивно делува на потенцијата, го зголемуваат имунитетот, ја зголемуваат еластичноста на крвните садови, ја спречуваат агрегацијата на крвните клетки и го зголемува снабдувањето на мозокот и срцето со крв

  АНТИКАНЦЕРОГЕНО дејство

  Националниот центар за рак во Токио докажал дека со секојдневна употреба на Шитаке, тумурот покажува стапка на "кочење" од 80,7%, до потполно повлекување на тумурот во 6 од 10 случаи. Шитакето делува преку активирање на цела низа имунолошки реакции во организмот. Делува не само на примарните тумури туку и го стопира развојот на метастазите. Хемотерапијата и радиотерапијата во комбинација со Шитаке го подобрува третманот, се зголемува физичката издржливост, се подобрува апетитот и општата состојба на организмот.