Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Научна литература

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна
  Слика на ХОМО ДЕУС

  ХОМО ДЕУС


  Автор: Јувал Ноа Харари
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-667-4
  Година на издавање: 2019
  Број на страни: 450
  Димензии: 140 х 210
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00
  Слика на САПИЕНС

  САПИЕНС


  Автор: Јувал Ноа Харари
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-595-0
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 480
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: Македонски
  ден 500,00
  Слика на МИТОТ ЗА ДЕМОКРАТИЈАТА

  МИТОТ ЗА ДЕМОКРАТИЈАТА


  Автор: Франк Карстен Карел Бекман
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-234-8
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 123
  Димензии: 140/205
  Корица: Мека
  Јазик: Македонски
  ден 199,00
  Слика на ОСНОВИ НА КАКОДАЛОГИЈАТА

  ОСНОВИ НА КАКОДАЛОГИЈАТА


  Автор: Иван Станковиќ
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-21-3
  Година на издавање: 2013
  Број на страни: 252
  Димензии: 140/230
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00
  Слика на ОБЛЕКУВАЊЕ НА БИТИЕТО ВО СМИСЛА

  ОБЛЕКУВАЊЕ НА БИТИЕТО ВО СМИСЛА


  Автор: Калистрат Санџакоски
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-209-6
  Година на издавање: 2013
  Број на страни: 387
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 420,00
  Слика на АНТОЛОГИЈА НА СТАРОГРЧКИ ПОГОВОРКИ И МУДРОСТИ

  АНТОЛОГИЈА НА СТАРОГРЧКИ ПОГОВОРКИ И МУДРОСТИ


  Автор: Валериј Софрониевски
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-77-0
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 312
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00
  Слика на ПОТЕСТАТИЗАМ

  ПОТЕСТАТИЗАМ


  Автор: Калистрат Санџакоски
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-4569-78-7
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 387
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00
  Слика на ПАТОТ КОН ВЕЛИЧЕСТВЕНОСТА (КНИГА 2)

  ПАТОТ КОН ВЕЛИЧЕСТВЕНОСТА (КНИГА 2)


  Автор: Робин Шарма
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-292-8
  Година на издавање: 2015
  Број на страни: 213
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00 ден 290,00
  Слика на ЧЕТИРИ СПОГОДБИ

  ЧЕТИРИ СПОГОДБИ


  Автор: Дон Мигел Руис
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786082300108
  Година на издавање: 2011
  Број на страни: 104
  Димензии: 125/195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на КОЛУМНИ (2018-2020)

  КОЛУМНИ (2018-2020)


  Автор: Венко Андоновски
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-695-7
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 262
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 350,00
  Слика на 21 ЛЕКЦИЈА ЗА 21 ВЕК

  21 ЛЕКЦИЈА ЗА 21 ВЕК


  Автор: Јувал Харари
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-667-44
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 383
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 380,00
  Слика на ПСИХОЛОГИЈА НА ПАРИТЕ

  ПСИХОЛОГИЈА НА ПАРИТЕ


  Автор: Морган Хаусел
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 9786084892755
  Година на издавање: 2021
  Димензии: 21 см
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 420,00
  Слика на СВЕТОТ НА СОФИЈА

  СВЕТОТ НА СОФИЈА


  Автор: Јустејн Гордер
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 9786082300313
  Година на издавање: 2011
  Број на страни: 470
  Димензии: 140X205
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 500,00 ден 399,00
  Слика на КОЈ ГО ЗДИПЛИ МОЕТО СИРЕЊЕ

  КОЈ ГО ЗДИПЛИ МОЕТО СИРЕЊЕ


  Автор: Спенсер Џонсон
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-7527
  Година на издавање: 2004
  Број на страни: 102
  Димензии: 125X195
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 320,00 ден 250,00
  Слика на КАКО ДА СЕ САКА

  КАКО ДА СЕ САКА


  Автор: Ошо
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-410-6
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 219
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00
  Слика на ЗОШТО МАЖИТЕ НЕ СЛУШААТ, А ЖЕНИТЕ НЕ ЗНААТ ДА ЧИТААТ МАПИ

  ЗОШТО МАЖИТЕ НЕ СЛУШААТ, А ЖЕНИТЕ НЕ ЗНААТ ДА ЧИТААТ МАПИ


  Автор: Алан и Барбара Пис
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-314-7
  Година на издавање: 2015
  Број на страни: 300
  Димензии: 140/205
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00 ден 290,00
  Слика на ЗОШТО МАЖИТЕ НЕМААТ ПОИМ, А ЖЕНИТЕ НИКОГАШ НЕМААТ ДОВОЛНО ЧЕВЛИ

  ЗОШТО МАЖИТЕ НЕМААТ ПОИМ, А ЖЕНИТЕ НИКОГАШ НЕМААТ ДОВОЛНО ЧЕВЛИ


  Автор: Алан и Барбара Пис
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-573-8
  Година на издавање: 2018
  Број на страни: 333
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 400,00 ден 290,00
  Слика на МОЌТА НА ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕ

  МОЌТА НА ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕ


  Автор: Норман Винсент Пил
  Издавачка куќа: Издавачки центар ТРИ
  ИСБН: 9786082308029
  Година на издавање: 2021
  Број на страни: 270
  Димензии: 21 см
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 450,00 ден 380,00
  Слика на ЖИВОТНИ БЕБИЊА - ПРВИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

  ЖИВОТНИ БЕБИЊА - ПРВИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ


  Автор: /
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-264-5
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 24
  Димензии: 150/230
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 99,00
  Слика на МОЌТА НА МИСЛИТЕ

  МОЌТА НА МИСЛИТЕ


  Автор: Свами Шивананда
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-002-3
  Година на издавање: 2014
  Број на страни: 171
  Димензии: 110/180
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 250,00 ден 190,00
  Слика на САКАЈТЕ СЕ СЕБЕ ДО СОВРШЕНОТО ЗДРАВЈЕ

  САКАЈТЕ СЕ СЕБЕ ДО СОВРШЕНОТО ЗДРАВЈЕ


  Автор: Лујза Хеј
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-420-5
  Година на издавање: 2016
  Број на страни: 402
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: македонски
  ден 560,00 ден 380,00
  Слика на ФАКТОЛОГИЈА

  ФАКТОЛОГИЈА


  Автор: Ханс Рослинг
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-701-5
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 339
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 500,00 ден 380,00
  Слика на ШТО КАЖУВА СЕКОЕ ТЕЛО

  ШТО КАЖУВА СЕКОЕ ТЕЛО


  Автор: Џо Наваро
  Издавачка куќа: ТРИ
  ИСБН: 978-608-230-705-3
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 259
  Димензии: 140/210
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 500,00
  Слика на ОРУЖЈАТА НА КРИТИЧКИОТ И ЛЕКОТ НА НЕГУВАЧКИОТ РОДИТЕЛ

  ОРУЖЈАТА НА КРИТИЧКИОТ И ЛЕКОТ НА НЕГУВАЧКИОТ РОДИТЕЛ


  Автор: Станислав Петковски-Сашо
  Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  ИСБН: 978-608-456-9954
  Година на издавање: 2020
  Број на страни: 258
  Димензии: 140 х 205
  Корица: мека
  Јазик: МК
  ден 350,00 ден 250,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - 1000 НОВИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ 2

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - 1000 НОВИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ 2


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 235/310mm- 192 стр., тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 945,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - АТЛАС НА СВЕТСКИТЕ КУЛТУРИ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - АТЛАС НА СВЕТСКИТЕ КУЛТУРИ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 245/335 mm - 64 стр., тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 299,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - АТЛАС НА СВЕТСКИТЕ РЕЛИГИИ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - АТЛАС НА СВЕТСКИТЕ РЕЛИГИИ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 245/335 mm - 64 стр., тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 299,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ГИНИСОВА КНИГА НА СВЕТСКИ РЕКОРДИ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ГИНИСОВА КНИГА НА СВЕТСКИ РЕКОРДИ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 210/290 - 245 стр., тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 600,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ЕНЕРГИЈА И МАЕРИЈА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ЕНЕРГИЈА И МАЕРИЈА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ЗЕМЈАТА АКТИВНА ПЛАНЕТА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ЗЕМЈАТА АКТИВНА ПЛАНЕТА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ИЗУМИ И ОТКРИТИЈА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ИЗУМИ И ОТКРИТИЈА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 200/270 mm - 254 стр., тврд повез, илустрации во боја
  Издавачка куќа: Топер
  ден 950,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ИЛУСТРИРАНА ИСТОРИЈА НА СВЕТОТ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ИЛУСТРИРАНА ИСТОРИЈА НА СВЕТОТ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 210/390 mm - 275 стр., тврд повез, илустрации во боја
  Издавачка куќа: Топер
  ден 950,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ИСТОРИЈА НА УМЕТНОСТА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ИСТОРИЈА НА УМЕТНОСТА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - КОМУНИКАЦИЈА ОД ПОЧЕТОЦИТЕ ДО ИНТЕРНЕТ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - КОМУНИКАЦИЈА ОД ПОЧЕТОЦИТЕ ДО ИНТЕРНЕТ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - МОЈАТА ПРВА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - МОЈАТА ПРВА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 212/282 mm- 160 стр.;тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 450,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ПРАИСТОРИСКИ ЖИВОТНИ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - ПРАИСТОРИСКИ ЖИВОТНИ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - РЕГИОНИ ВО ЕВРОПА

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - РЕГИОНИ ВО ЕВРОПА


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 200/273 mm - 335 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 950,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - СВЕТОТ НА ЖИВОТНИТЕ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - СВЕТОТ НА ЖИВОТНИТЕ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: /
  Димензии: 240/325 mm - 372 стр., тврд повез, илустрации во боја
  Издавачка куќа: Топер
  ден 1.575,00
  Слика на ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - СПОРТ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - СПОРТ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: Ларус енциклопедија за млади
  Димензии: 220/290 mm - 95 стр; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 441,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО БИОЛОГИЈА

  ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО БИОЛОГИЈА


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 172/240 mm - 128 стр; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 250,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО МАТЕМАТИКА

  ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО МАТЕМАТИКА


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 172/240 mm - 128 стр; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 250,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО ФИЗИКА

  ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО ФИЗИКА


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 172/240 mm - 128 стр; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 250,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО ХЕМИЈА

  ПРИРАЧНИК - ИЛУСТРИРАН РЕЧНИК ПО ХЕМИЈА


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 172/240 mm - 128 стр; брош повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 250,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - КАКО ДА СЕ БИДЕ ДЕВОЈКА

  ПРИРАЧНИК - КАКО ДА СЕ БИДЕ ДЕВОЈКА


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 165/236mm-154 страни, мек повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 280,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - КНИГА ЗА ДЕВОЈЧИЊА

  ПРИРАЧНИК - КНИГА ЗА ДЕВОЈЧИЊА


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 165/236mm-154 страни, мек повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 280,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - КНИГА ЗА СЕКОЕ ДЕВОЈЧЕ

  ПРИРАЧНИК - КНИГА ЗА СЕКОЕ ДЕВОЈЧЕ


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 180/225 mm-156 страни, мек повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 280,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - РАБОТИ КОИ СЕКОЈ МАЖ ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕ

  ПРИРАЧНИК - РАБОТИ КОИ СЕКОЈ МАЖ ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕ


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 92/152 mm -143 страници; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 210,00
  Слика на ПРИРАЧНИК - РАБОТИ КОИ СЕКОЈА НЕВЕСТА ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕ

  ПРИРАЧНИК - РАБОТИ КОИ СЕКОЈА НЕВЕСТА ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕ


  Категорија: Прирачници
  Едиција: /
  Димензии: 92/152 mm -143 страници; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 210,00
  Слика на ТОПЕР ЕНЦИКЛОПЕДИИ - ВУЛКАНИ

  ТОПЕР ЕНЦИКЛОПЕДИИ - ВУЛКАНИ


  Категорија: Енциклопедии
  Едиција: ТОПЕР енциклопедии
  Димензии: 217/265 mm-32 страници; тврд повез
  Издавачка куќа: Топер
  ден 150,00
  Филтри Close
  Min: ден 99,00 Max: ден 1.575,00
  ден99 ден1575